Thursday, 1 September 2011

Majlis Berbuka Puasa & Solat Terawih

Selamat beribadah di bulan Ramadhan 1432H semoga amalan dan pekerjaan mulia diberkati Allah S.W.T. hendaknya. Terima kasih pada tuan rumah saudara Irman & Salmi sekeluarga kerana menyediakan tempat untuk berbuka puasa dan bersolat terawaih berjamaah bersama.
Juga kepada semua warga melayu Hull dan rakan taulan yang terlibat menyumbang makanan serta tenaga dalam menjayakan majlis tersebut. Semoga amalan dan budi baik semua dirahmatiNya.


Tahniah kepada Guru Besar yang turut meluangkan masa menyerahkan saguhati untuk guru-guru yang berkhidmat sepanjang sesi Nov 2010 - Julai 2011 serta tuan rumah yang menyediakan tempat untuk pembelajaran. Namun pengobanan dan jasa guru tidak ternilai dengan wang ringgit yang dihulurkan. Walau bagaimanapun sekurang-kurangnya bantuan yang dihulurkan oleh Kelab UMNO Luar Negara (BPNUK) dapat meringankan bebanan kewangan kelab (terima kasih kepada sekretariat BPNUK yang sentiasa memberi sokongan dan bantuan).

Anak-anak contohilah tauladan yang baik dan amalkan untuk kebaikan bersama pada masa depan. Andalah bakal pewaris generasi akan datang dan pembentuk negara tercinta. Hargai masa, pengorbanan, ilmu dan budi pekerti mulia agar jati diri yang terbentuk sukar diganggu gugat oleh anasir luar.


No comments: